Qui sóc?

QUI SÓC?
El meu nick és Serkeros, i sóc un “geek” de trenta-i-escaig anys que viu a la Catalunya central. Ser pare de família i desenvolupador de producte d’ofici m’ocupa la major part del temps. Quan puc, sóc un apassionat de les motos, bateria de death-metal, i jugador de rol empedreït. Sóc el que es diu un “manetes”, m’encanten les eines i el bricolatge: si no estic arreglant o millorant alguna cosa per casa, m’invento alguna cosa nova per fer. Sobretot m’agrada l’electrònica; de fet, acadèmicament sóc “tècnic especialista d’equips informàtics” (una especialitat de la branca d’electricitat i electrònica que poc té a veure amb l’informàtic en el que estàs pensant).

QUÈ VULL FER?
Per no oblidar tot el que vaig aprendre fa temps, per estar al dia i seguir aprenent més, i sobretot perquè m’agrada, faig aquestes coses que en dic “projectes”. Per això he fet aquest blog: vull compartir el que he fet, el que faig i el que tinc pensat fer. El cap em bull d’idees i no paro de pensar què fer i com fer-ho; el problema més gran que tinc és la manca de temps, per tant faig només la centèssima part del que tinc pensat fer. He pensat que el blog em servirà per estructurar una mica tot el que faig, i documentar-ho per compartir-ho amb tots vosaltres em servirà per reflexionar-hi més i alhora de motivació per acabar-ho. Veure les coses acabades i prou ben explicades em servirà d’empenta i alhora per autocriticar-me, una eina fonamental per millorar. Les vostres opinions, crítiques i comentaris seran de gran ajuda, ja sigui per aprendre més, veure altres punts de vista o acceptar idees contràries o complementàries.
També vull fer aquesta feina de documentació per tornar-li a la xarxa i a la comunitat una mica del que m’ha donat: idees, motivació, il·lusió, empenta… si algú llegeix aquest blog i això el motiva a fer alguna cosa semblant pel seu compte, i fent-ho es diverteix i aprèn quelcom, tot plegat ja haurà valgut la pena.

COM HO VULL FER?
Això que us presento aquí és un dels meus hobbies, i per tant vol dir que m’hi gastaré diners. No obstant, sóc un reciclador nat, i la filosofia del “low-cost” la tinc ben arrelada. Reutilitzar parts, peces i components és una de les feines que trobo més agraïda: és més fàcil comprar-ho bo i fet, però és més car i no tan emocionant. M’encanta fer servir peces per coses que no han estat pensades, i modificar elements per fer-ne de nous. Recuperar components d’aparells vells, espatllats o en desús és una altra de les meves passions. Sempre tinc caixes plenes de peces llestes per fer servir que provenen d’aquí o d’allà, moltes vegades extretes dels seus llocs originals molts anys abans. Col·lecciono aparells electrònics espatllats o obsolets només per desmuntar-los, reparar-los, o fer-los servir per usos per als que no van ser mai pensats. Tota aquesta “filosofia” meva es pot resumir en una colla de termes, alguns del lèxic anglès pels que no he trobat una traducció directa, com ‘scavenging’, ‘revamping’, ‘repurposing’, ‘DIY’ o ‘homebrew’, i d’altres més comuns de la nostra parla com ‘reciclatge’, ‘reutilització’, ‘casolà’ i una que faig servir jo, totalment descontextualitzada, que és ‘autòpsia’.
De tot això que us comento n’hi haurà molt, en aquest blog; de vegades com a part d’algun altre projecte, o de vegades solt, sense cap més finalitat que el fet per sí mateix.

Espero que us agradi la meva idea del que ha de ser aquest espai. Benvinguts, doncs, al meu TALLERET.

Anuncis

3 pensaments a “Qui sóc?

  1. Hi,
    Do you have any new info about the HP DJ69X CPU board components?
    Any info about the smd components VR8, VR9, VR11, VR12, Ect. near the parallel connector?
    Paul

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s